De gevolgen

Lichamelijk

Demo behandeling


Het gebruik van benzodiazepinen heeft niet alleen effect op uw slaap, angst of onrust. Het heeft ook effect op uw lichaam. Na het inslikken van de tablet of capsule komt de benzodiazepine in de bloedbaan terecht. Via het bloed wordt het naar alle plekken in het lichaam gebracht en dus is het hele lichaam betrokken bij de effecten van het gebruik van benzodiazepinen.
 

Meer weten over de gevolgen van eetstoornissen voor het lichaam?


Benzodiazepinen en hoofdpijn
Benzodiazepinen en botbreuken 
Oorzaak klachten

Benzodiazepinen en hoofdpijn

Benzodiazepinen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Dit kan vooral optreden als u start met benzodiazepinen.

Benzodiazepinen en botbreuken

Benzodiazepinen kunnen u goed helpen bij het in slaap vallen, maar overdag kunt u er ook suf van worden. Daarnaast verminderen ze uw alertheid en concentratievermogen. Ook verslappen ze uw spieren. Dit alles bij elkaar vergroot de kans op vallen en ongevallen. Onderschat dit niet. Jaarlijks veroorzaken benzodiazepinen zo'n 100.000 valpartijen met 20.000 ziekenhuisopnames. Vooral bij ouderen kan de genezing lang duren.

Oorzaak klachten

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw benzodiazepinegebruik, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken spelen. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw huisarts te gaan. Mocht dat niet lukken, dan kunt u de vragen ook aan ons stellen.