Stoppen, minderen?

Naar de (huis)arts?

Demo behandeling

Wanneer naar de huisarts
In onderstaande gevallen is het belangrijk dat u contact opneemt met uw (huis)arts:

  • Wanneer u ernstige ontwenningsverschijnselen verwacht bij het stoppen met benzodiazepinen, is het belangrijk om contact met uw (huis)arts op te nemen. U kunt dan medische begeleiding vragen bij het stoppen met benzodiazepinen.
     
  • Wanneer u benzodiazepinen krijgt voor andere aandoeningen dan slaapklachten, spanningen, angst of onrust, stop dan niet zomaar. Neem in dat geval eerst contact op met uw (huis)arts.
     
  • Wanneer u lichamelijke klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw benzodiazepinegebruik, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken spelen. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw (huis)arts te gaan. Mocht dat niet lukken, dan kunt u de vragen ook aan ons stellen.

Tijdens de internetbehandeling
Wanneer u gaat deelnemen aan de internetbehandeling, zult u van uw hulpverlener een brief voor uw (huis)arts krijgen die u zelf kunt printen. Deze brief kunt u meenemen naar de afspraak bij uw (huis)arts. De verwijsbrief bevat informatie over de internetbehandeling en een medische checklist voor uw (huis)arts.